Μαγειρεύουμε το πρωινό μας στο σχολείο!!!

Σήμερα Τρίτη 15-2-2022 φτιάξαμε αβγόψωμα (αβγόφετες)!!!

Οι μαθητές του σχολείου έφεραν φρέσκα αβγουλάκια από τα σπίτια τους και με τη βοήθεια των δασκάλων τους ετοίμασαν και τηγάνισαν το δικό τους πρωινό!!!

Πληροφορίες…

Το αβγόψωμο, αβγόφετα ή γαλλικό τοστ στο εξωτερικό, είναι ένα πιάτο από ψωμί εμποτισμένο με χτυπημένο αβγό και μετά τηγανισμένο.

Όταν το αβγόψωμο προορίζεται να γίνει γλυκό πιάτο, προστίθενται επίσης και γάλα, ζάχαρη, βανίλια και κανέλα πριν από το τηγάνισμα και σερβίρεται με ζάχαρη, σιρόπι και φρούτα. Όταν πρόκειται να γίνει αλμυρό, προστίθεται αλάτι και σερβίρεται με σάλτσες όπως μαγιονέζα και κέτσαπ.

Οι φέτες ψωμιού κόβονται σε χοντρές φέτες και εμποτίζονται σε ένα μείγμα από χτυπημένα αβγά και γάλα ή κρέμα. Το καλυμμένο με αβγό ψωμί τηγανίζεται και από τις δύο πλευρές, μέχρι να αποκτήσει καφέ χρώμα. Συνιστάται να χρησιμοποιείται μπαγιάτικο ψωμί γιατί απορροφά περισσότερο αβγό από το φρέσκο. Οι τηγανισμένες φέτες σερβίρονται συνήθως με σιρόπι, μαρμελάδα, βούτυρο, μέλι, σοκολάτα και λιγότερο συχνά με φιστικοβούτυρο, σιρόπι σφενδάμου, μελάσα, σάλτσα μήλου, φασόλια, γιαούρτι, μπέικον, κέτσαπ, τυρί, αλλαντικά, παγωτό, ξηρούς καρπούς και άλλα συνοδευτικά. (Πηγή Βικιπαίδεια)