ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΔΟΥΚΕΝΗΣ
ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ (αλμυρά μπαστουνάκια)
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ αλεύρι
- 250γρ βούτυρο
- 1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 125γρ κασέρι τριμμένο
- 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αυγό
- 12γρ μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε το αλεύρι ,το βούτυρο ,το αλάτι, το τριμμένο κασέρι, το γιαούρτι, τον κρόκο του αυγού και το μπέικιν πάουντερ.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και στη συνέχεια την πλάθουμε με μπαστουνάκια.
- Χτυπάμε το ασπράδι που μας περίσσεψε από τον κρόκο και αλείφουμε τα μπατόν σαλέ.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 15 με 20 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ