Έθιμα του τόπου μας.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ  ΔΟΥΚΕΝΗΣ

ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ (αλμυρά μπαστουνάκια)

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ αλεύρι
  • 250γρ βούτυρο
  • 1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 125γρ κασέρι τριμμένο
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 12γρ μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι ,το βούτυρο ,το αλάτι, το τριμμένο κασέρι, το γιαούρτι, τον κρόκο του αυγού και το μπέικιν πάουντερ.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και στη συνέχεια την πλάθουμε με μπαστουνάκια.
  • Χτυπάμε το ασπράδι που μας περίσσεψε από τον κρόκο και αλείφουμε τα μπατόν σαλέ.
  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 15 με 20 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ